Fel fel fel… men vi ger inte upp!

AV I Okategoriserade INGA KOMMENTARER ÄN

Nu har beslutet kommit… och tyvärr har Migrationsverket lyckats komma fram till det helt ofattbara beslutet att Racheal och Godwin skall utvisas, trots att de lever under dödshot i sitt hemland och de förmodligen aldrig kommer ha en chans att ta sig tillbaka till Gabriel som ligger begraven i Kramfors.

Fredrik och jag (Lari) har haft förmånen att få träffa dessa två helt underbara människor som kom till Sverige i hopp om att få anpassa sig till det svenska livet och bygga ett helt nytt liv här med jobb, skola och allt som hör därtill.

Godwin har gått i skola i Kramfors sedan de att de kom till Sverige och har lärt sig massor med svenska och drömmer om att få vara precis som alla andra ungdomar. Han vill inte behöva tänka på att han kan bli mördad av sin egen pappa om han återvänder till Nigeria och han ska inte behöva ligga vaken om nätterna för att han drömmer mardrömmar om när hans egen pappa skulle offra honom till den sekt han är djupt rotad i.
Han ska verkligen inte behöva lämna Sverige och därmed aldrig kunna besöka sin absolut bäste väns grav, sin egen lillebror som så tragiskt omkom i en olycka för snart ett år sen. Han måste få en chans att sörja och läka ihop.

När man träffar Godwin är en känsla av värme som träffar en, som får en att må så ofattbart bra inombords, för han har en sån fantastisk aura och energi i sig. Men djupt där inne, bakom allt det där glada och ungdomliga så kan man se en rädd liten pojke som mår otroligt dåligt och man vill inget hellre än att ge honom en stor varm kram och kunna säga till honom att allt kommer att ordna sig, att det här bara är en mardröm som kommer gå över.

10817024_10204804612622691_861524844_o

Jag hoppas att jag och Fredrik nästa sommar kan ta med Godwin ut på en fisketur, eller varför inte gå på en GIF-match eller något liknande, men för att kunna göra det så måste vi lyckas vända Migrationsverkets beslut på något sätt.

Vi har en plan som vi jobbat med ett tag och det är att ordna en anställning till Racheal på ett företag som är sponsrad av er där ute, men där vi på GMIS står som finansiär.

Kortfattat tänker vi så här:

OM Racheal kan uppvisa ett anställningsbevis på två år framåt KAN hon få stanna p g a arbetskraftsinvandring. Och för att ro det i hamn krävs det att hon får en lön på 13.000:-/mån. Plus sociala vilket betyder 18.000:-/månaden.
OM 128 personer kan tänkas sig stötta Racheal och Godwin genom en månatlig gåva på 141:-/mån. i 24 månader skulle betyda att ett företag GRATIS kan anställa Racheal.

I skrivande stund är vi uppe i ungefär en tredjedel av det vi behöver få in, så om du kan tänka dig att ställa upp kan du gå in på denna länk och anmäla ditt intresse: http://www.gmis.se/anmal-ditt-intresse-for-att-hjalpa-racheal-med-ett-jobb/

Det går även bra att bidra med ett engångsbelopp istället och då kan ni skriva ett meddelande till oss på samma anmälningssida.

Vi behöver även tips på företagare som kan tänka sig att hjälp till med en anställning.

Vi tänker inte ge upp detta… och vi hoppas att ni är med oss!

/Lari och Fredrik

ps. Dela gärna detta så mycket ni bara kan så att vi kan hjälpa till att häva det här beslutet!

 

Vad tycker du?